Art by Wentzel & Ola Art

Vad får man om man tar två konstnärer med rötterna inom Streetart men med helt olika uttryck och stil, låter den ena påbörja målningen och den andre avsluta den?
Jo, mästerverk så klart!
Välkommen till en annorlunda, lekfull och humoristisk utställning på Söders höjder.  Ola_Art är mest känd för sina ommålade loppistavlor och Stefan Wentzel för sina koloristiska Stockholmsmotiv. I den här utställningen kommer de att visa sina egna verk, men också flera målningar som de samarbetat kring att skapa på ett minst sagt annorlunda sätt. 
Först har Stefan greppat pensel och ritplatta och målat sina karaktäristiska stadsscener. Sedan har han skickat vidare dem till Ola som fortsatt att måla och gett dem en hel ny twist.
Vad sägs om t.ex. Herr Nilsson som King Kong i Riddarholmskyrkans torn, monster i både Malmö och Göteborg eller Stockholm dränkt i vatten i en dystopisk framtidsvision?  Resultatet av samarbetet överträffade båda konstnärernas förväntningar och det blev fler gemensamma målningar än det först var tänkt.

Ola_Art Ola Niklasson (Ola_Art) är utbildad på Konstfack och jobbar främst med återbrukskonst. Han tar gamla hötorgsmålningar, porslinsfiguriner eller andra märkliga loppisfynd och jobbar vidare med dessa. Det blir spännande blandningar av dadaism, surrealism, popkonst och underfundig humor. Under de senaste åren har Ola bland annat ställt ut på Liljevalchs vårsalong, deltagit i Netflix StrangerThingsutställning, visats i Antikmagasinet och i SVT:s kulturprogram Sverige! samt målat live i Musikhjälpen.

Stefan Wentzel (@artbywentzel) är en självlärd konstnär/illustratör  med rötter i streetart.  Stefan målar mest med akryl på kanvas och digitalt men det har också blivit en hel del muralmålningar på restauranger, tatueringsstudior m.m.  Det senaste åren har han haft utställningar över hela landet och nu även utomlands.  Ni kan även se hans verk på Galleristockholm.se och Art events nordic i Lindome, där han har fasta utställningar.

Varukorg